Veelgestelde vragen en antwoorden

V. Waarom komt ACCO Brands met dit vervangingsprogramma?

A. ACCO Brands is een vervangingsprogramma gestart voor de veiligheid van consumenten en om mogelijk letsel te voorkomen. Als u denkt dat u een van de betrokken modellen, de Promax Papiervernietiger REX823 of RSX1035 in uw bezit hebt, moet u onmiddellijk het gebruik ervan stoppen, de papiervernietiger loskoppelen en onze webpagina https://RexelPromaxReplacementqa.expertinquiry.com raadplegen voor instructies over hoe u het modelnummer kunt controleren en een gratis vervangend model kunt aanvragen.

 

V. Op welke modellen is dit vervangingsprogramma van toepassing/Hoe kan ik zien of dit voor mijn papiervernietiger geldt?

A. Dit vervangingsprogramma geldt slechts voor twee modellen van de Rexel Promax Papiervernietiger, met name de Promax REX823 en RSX1035.  Ga naar onze webpagina https://RexelPromaxReplacementqa.expertinquiry.com voor meer informatie over hoe u het modelnummer van uw papiervernietiger kunt controleren. Hebt u een van de betrokken papiervernietigers in uw bezit, volg dan de instructies om uw product te registreren. Zodra we uw productgegevens hebben geverifieerd, sturen we een gratis vervangende papiervernietiger naar u toe.

V. Wat is precies het probleem/Wat was de aanleiding voor het vervangingsprogramma?

A. ACCO Brands heeft een klein aantal meldingen ontvangen waarin wordt beweerd dat tijdens het gebruik van bepaalde Promax papiervernietigers brandbaar materiaal binnenin de papiervernietigers werd ontstoken.  Dit betreft slechts twee modellen papiervernietigers, namelijk de Promax Papiervernietiger REX823 en RSX1035.  Hoewel bij geen van deze meldingen sprake was van ernstig letsel of aanzienlijke materiële schade, hebben we uit voorzorg en omdat de veiligheid van de consument bij ACCO Brands voorop staat, vrijwillig een gratis vervangingsprogramma gestart voor consumenten die een betrokken product in hun bezit hebben.

V. Met mijn papiervernietiger lijkt niets aan de hand te zijn, kan ik deze blijven gebruiken?

A. Nee, we vragen alle consumenten om onmiddellijk te stoppen met het gebruik van de betrokken papiervernietigers en deel te nemen aan het vervangingsprogramma door naar onze webpagina https://RexelPromaxReplacementqa.expertinquiry.com te gaan.

V. Hoe voert ACCO Brands dit vervangingsprogramma uit?

A. We hebben onze klanten en wederverkopers gevraagd om het product uit het verkoop- en distributieproces te halen en om hun klanten van het vervangingsprogramma op de hoogte te stellen. Denkt u dat u een van de betrokken modellen in uw bezit hebt, dan moet u onmiddellijk stoppen met het gebruik van de papiervernietiger en naar onze webpagina https://rexelpromaxreplacementqa.expertinquiry.com gaan voor meer informatie over hoe u een vervangend model kunt aanvragen.

V. Welk product wordt ter vervanging aangeboden?

A. Als je een Rexel Promax Shredder Model REX823 of RSS1035 hebt zal dit worden vervangen door een verbeterde Rexel Momentum shredder.

V. Hoe lang duurt het voordat ik het vervangend model ontvang?

 

A. Houd rekening met een termijn van 4 weken vanaf de datum waarop we uw registratie bevestigen. Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit kan veroorzaken. We verzekeren u dat we zo snel mogelijk een vervangende papiervernietiger naar u toesturen.

V. Hoe moet ik de papiervernietiger afvoeren?

A. Betrokken papiervernietigers mogen niet bij het gewoon huishoudelijk afval worden weggegooid en moeten apart worden gerecycled/afgevoerd.  Voer de betrokken papiervernietiger af in overeenstemming met de lokale vereisten en instructies van uw land voor afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA), bijvoorbeeld bij een door een lokale overheidsinstantie aangewezen inzamelpunt